thirteen



Elliott Smith - Thirteen

bob barker is my father


NIKON D40 + Sigma 70-300mm/4-5,6

Igår var det en lugn kväll. Vi drack vin, pratade och tog det lugnt. Vi skulle egentligen gått ut på Joar (det enda ställer i Enk där man kan dansa, typ), men vi blev så otaggade så G&S gick hem och jag och Sven gick och lade oss. Vi somnade runt ett, och imorse var det riktigt skönt att inte vara bakis.

Nu sitter jag och fixar mig inför kvällen. Klockan fyra ska vi traska upp till hallen för ledarfest! Det kommer bli så jädra awesome, precis som de andra ledarfesterna varit!

Tjingtjong!

a warm december with you


NIKON D40 + Tamron 17-50mm/2.8

Bilden föreställer självklart min lilla Frans, och är tagen för ett par dagar sedan.

Idag ska jag jobba igen, har jobbat sex dagar i rad nu - katching! Men i helgen är jag ledig. Ikväll kommer syrran med sambo hit för mat och rabarberpaj, sen hänger jag med dom in till Enk för lite partaj och möjligtvis utgång med Sven och Gabrielle (vet inte om någon mer hänkar på).

Och imorgon är det ledarfest :) På söndag blir det nog att återhämta sig med att kika på handbollen.

goes to work as planned


I brist på bilder slänger jag upp denna.

Jobbat till kl 17. Efter jobbet åkte jag och mamma in till Enk för lite systembolag- och MAXIbesök. Efter handlandet var vi båda så trötta, så vi åkte och beställde hem en varsin sallad - mumsi!
På fredag ska J&J komma ut äta, sen åker jag med dom till Enk för att dricka lite vino med bästa vän. På lördag är det ledarfest. Ser fram emot helgen, och efter att ha jobbat mån-fre (vilket jag inte är van vid, då man bara jobbar extra) så förtjänar man lite helg. Imorgon slutar jag kl 14, då blir det lite häng med Mate och på kvällen är det träning.

won't never have to say goodbye


(Ja, jag är så obekväm framför kameran som jag ser ut) :)

Det finns många bloggar här som slänger upp en dagens outfit i sitt första inlägg för dagen, så jag tänkte att jag skulle göra detsamma. Jeansen är från G*Star, JC. Undertröjan från H&M. Västen och t-shirten är Tempos 'uniform'.

Jag vaknade 8.40 av att mobilen ringde. Det var jobbet som undrade om jag kunde börja jobba kl 10 istället för 13, då en var sjukanmäld idag. Så idag blir det ett långt pass på 10-20.10, plus att det regnar så jag måste gå ner till jobbet istället för att cykla. På med regnjackan och gummistövlarna (som invigs) och upp med ett paraply. Jag har ju min ljudbok inlagd på iPoden så jag klarar mig nog. :] Men det blir att stanna kvar på jobbet på lunchen, för jag hinner in hem och äta och tillbaka på en timma.

Nu måste jag kila.

relax, take it easy


NIKON D40 + Tamron 17-50mm/2.8

Igår fikade jag med en god vän från gymnasietiden, Dz. Det var riktigt härligt, och en snabbis-fika blev till häng i fyra timmar.
Efter fikandet åkte jag till MAXI för att handla lite tidning etc. Där träffade jag ingen mindre än Mate, vi gjorde sälle varvet runt och sen racade vi hem (jag vann! - fast det var nog mest för att jag kom upp på motorvägen först). 

Idag har jag inte gjort någon nytta alls. Jag har mest suttit ute på soldäcket och lapat sol. Dock tog jag lite pauser när jag lade in ny musik (och en ljudbok) på iPoden och när jag kröp runt i gräset och fotade Fransen (bilden ovan är dock från gårdagen). På kvällen åt vi grillat och tittade på Sommarkrysset (Joshua Radin är världsbäst!) och sen började jag titta på 27 dresses men jag orkade inte titta efter nyheterna, så jag satte mig nere på rummet och tittar nu på Grey's Anatomy - så jag får ju min dos av Katherine Heigl ändå :).

Jag har även lyckats paja mina högtalare. Jag trodde att dom var paj förut, och köpte då nya. Men jag gillade dem inte riktigt, så jag gick tillbaka till de gamla ändå, men nu har de avlidigt. Det händer ingenting när jag stoppar i sladden. Därför vill jag åka till Elgiganten en snabbis imorgon före jobbet (jobbar 15-20) och handla ett par nya... Hm... Visserligen kan man beställa från Internet, men då dröjer det minst två dagar till innan jag får nya högtalare, och det fungerar icke!

Sara har fått post!


NIKON D40 + Tamron 17-50mm/2.8

En reflexskärm kom på posten idag! :]
Jag beställde den i onsdags från tvspelsweb.se och det är en 5in1 80cm.

Jag vet att jag har flera besökare som inte kan så mycket om fotografering (no offence), så därför tycker jag att ni kan klicka er in här och läsa mer om dem.

Nu ska jag sätta mig på altanen och läsa lite och äta tomater och plommon :}.

took a little bit of fire away from me


NIKON D40 + Tamron 17-50mm/2.8

Igår köpte jag mig ett par gummistövlar. 200kr på Skokanonen!

Idag har jag jobbat till 17, sen hängde jag med mams framför TVn.
Imorgon är det jobb till kl 18, efter det handbolls träning i Örsa.

do something worth respecting


NIKON D40 + Tamron 17-50mm/2.8

Här kommer den sista Maja-bilden. Iallafall den sista av de jag har sorterat ut. Jag ska kika igenom alla bilderna en gång till senare, så får vi se om jag hittar ett till fynd.

Idag är både jag och mamma lediga. Vi får se vad dagen bjuder på för roligt. Jag ska iallafall sitta lite på altanen idag också och försöka få en grundbränna inför sommaren :).

take it easy


NIKON D40 + Tamron 17-50mm/2.8

Min dag har varit lugn och skön. Jag har suttit ute på altanen och solat, på kvällen hade jag träning.
Nu ska jag duscha, sen blir det hopp i säng - där jag troligen somnar till HIMYM. :]

all the right friends, in all the right places


NIKON D40 + Tamron 17-50/2.8

Bilderna på Maja börjar närma sig sitt slut. Jag är riktigt nöjd med flera av bilderna, och ser fram emot nästa gång jag ska fota Majsi.

Idag är jag ledig, helt ledig. Det enda jag har inbokat är träning ikväll, och den är inte förrän runt kl 19. Dock måste jag göra lite nytta idag, så som städa rummet. Sen ska jag försöka ge mig ut med kameran en stund, och kanske t.o.m hinna med och läsa lite HP4 ute i solen.

snabb sammanfattning av helgen


NIKON D40 + Tamron 17-50mm/2.8

Fredag: jobb till 20, på kvällen tog jag det lugnt.
Lördag: jobb till 16, på kvällen gjorde jag arbetsprovet och lämnade in det. Nu är det bara att vänta och se.
Söndag: ledarutbildning på dagen, mamma och pappa kom hem på kvällen. hockey-VM, vinst för Sweden - nice.

snygging


NIKON D40 + Tamron 17-50mm/2.8

Majanen är ursnygg!
Har jobbat 12-20 idag. Mamma och pappa har åkt iväg över helgen. Jag är ensammen, och imorgon är det dags för jobb igen.

lavender

NIKON D40 + Tamron 17-50mm/2.8

Fråga mig inte varför dalahästen är med, det var Majas idé. Men jag valde att ha kvar den i färg. Jag är inne i en liten svartvit period nu. Men hästen fick vara röd.

Idag är en röd dag. Jag ska jobba 15-20. Ikväll ska vi grilla, och äta när jag kommer hem från jobbet - mys :].

most kind of stories saves the best for last


NIKON D40 + nikkor 50mm/1.8

Ännu en bild på fina Majsi.

Jag jobbar på! Det är därför det inte händer så mycket här. I måndags jobbade jag till 18, sen snabbt hem och slänga i sig mat. På kvällen började första träningen på försäsongen, det var en lugn träning och vi fysade lite. Ser fram emot de riktigt tuffa fys-passen då man bara dryper av svett när man går därifrån. I tisdags jobbade jag också till 18, sen gick jag ut en vända i spåret på kvällen och jobbade lite på mitt arbetsprov som jag ska skicka in till skolan jag har sökt till hösten (mer om den i juli, när jag förhoppningsvis kommit in). Idag jobbade jag till 17, sen cyklade jag hem och sen dess har jag bara suttit vid datorn. Eller jag kikade på en film runt kl 19 också - Dear John. Den var jättebra, och jättefin. Rekommenderas! (fotnot: författaren till boken är samma som har skrivit the notebook & a walk to remember, två av mina favoritfilmer)

Imorgon är det kristi himmelsfärd, vilket betyder röd dag. Ledig dag för vissa, jobb från kl 15-20 för mig. Men jag tjänar ju dubbelt imorgon, så det kommer bli skönt när lönen kommer den 15e juni.

heldag i Uppis


NIKON D40 + Sigma 70-300mm/4,0-5,6

Lägger upp den där bilden i brist på andra. Vill ju inte bomba med fina Maja-bilder heller :].
Idag har jag varit i Uppsala hela dagen. Syster fick i present av mamma att åka och handla kläder till henne. Jag kom nog hem med mer än vad Johanna gjorde. Jag skulle egentligen bara följa med som smakråd och storleksspringare. Men det blev visst att jag hittade bl.a en kjol, bikini & en tröja. Men det var rätt så behövliga saker. Kjolen behövde jag väl egentligen inte, men den var så fin så den fick följa med - tröjan likaså, den hade ju ett spöke på sig som sa buuuuuh, vad skulle jag göra? Och bikinin behövdes verkligen, den jag har nu har några år på nacken och det var dags för ett byte.

Imorgon ska jag jobba 10-18. Det är en på jobbet som tagit ut semester den här veckan, så jag jobbar fem dagar :]. Är ledig onsdag och söndag. Har inga andra planer förutom att imorgon börjar handbollen! Försäsong, vad härligt det kommer bli!

Sävehof!

Sävehof har precis skapat handbollshistoria. Ni som inte såg SM-finalerna i dag missade något!
Aldrig förr har ett lag i Sverige vunnit på både herr- och damsidan två år i rad.
Jag satt och var hur taggad som helst och jag skrek åt TVn, skuttade runt och var lycklig.
Handboll är det bästa som finns!


Det får mig att tänka tillbaka till när vi (som juniorer) tog oss genom serien obesegrade och som seriesegrare.

dancing in the dark


NIKON D40 +  nikkor 50mm/1.8

Bjuder på en Maja-bild såhär på morgonen :). Idag ska jag & mamma in till Enköping med mormor. Ikväll ska jag gå ut med världens bästa Sven. Det kommer bli hur kul som helst, tequilan har stått och väntat på oss sen nyår ;).

a big one


NIKON D40 + nikkor 50mm/1.8

Första bilderna på Maja! :) Själv är jag mest nöjd med den till vänster, den redigerade jag imorse.
Igår på förmiddagen åkte jag in till Enköping för att laga ett hål jag hade i tanden. Det ilade som en sate, men jag är viking och tog utan bedövning. Efter tandläkarn åkte jag hem till syster och lämnade lite kakformar. Och efter det åkte jag hem och tog det lugnt fram till kl 17. Då kom Svennis över för lite mat, sen knallade vi över till Mate (som nyss blivit sambo med sin pojkvän Johan). Där fikade vi (jag hade bakat kakor :]) och spelade spel (självklart vann jag & Sven). 

Vet inte om alla är med i svängarna; men Sven är en av mina bästa vänner Rebecca. Varför hon är Sven är en lång historia. Mate är min andra bästa vän Matilda. There you go :]

Idag har jag inga planer. Ska försöka städa mitt rum, sen kanske redigera lite fler bilder på Maja.

this part of town


NIKON D40 + Tamron 17-50/2.8

Igår blev det ingen bloggning. Istället jobbade jag, bakade och var på handbollsledarutbildning. Det jag bakade var bagels. Dom blev jättegoda!

Idag ska jag iväg till tandläkaren, inge skoj för jag har ett hål att laga. Tjing!

struck by you


NIKON D40 + tamron 17-50mm/2.8

Första bilden på Maja kommer här. Jag tyckte den blev så häftig att jag var tvungen att lägga upp den! Mera kommer imorgon.

punch me right in the mouth


NIKON D40 + sigma 70-300mm/4,0-5,6

Mitt jobb blev förlängt fram till kl 16. Nu måste jag ta tag i uppgiften till imorgon.

cravin' your junk


NIKON D40 + sigma 70-300mm/4,0-5,6

Uppe! Ska jobba morgon-passet idag. Slutar förhoppningsvis kl 13. Då ska jag göra en uppgift vi fick sist när jag var på ledarutbildning. Nästa pass är imorgon kväll, och det är ju bra att ha gjort uppgiften :].

jag har en riktigt fin vän


NIKON D40 + Tamron 17-50mm/2.8

Hon är riktigt fin, den där Maja!

this doesn't hurt


NIKON D40 + sigma 70-300mm/4,0-5,6

Eftermiddagen blev inte tråkig alls, som jag trodde först. Maja hörde av sig och undrade ifall vi skulle fota lite. Jag puttrade in till Enköping och i en av stadens många parker hittade vi fina områden. Jag har inte lagt in bilderna än, men jag vet att flera blev jättefina - det var ju Maja som stod framför kameran :].
Nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hem, sen blir det chinese food!

are you in or not?


NIKON D40 + (bild 1) sigma 70-300mm/4,0-5,6 (bild 2) nikkor 50mm/1.8

Hallå! Valborg har gått förbi, och så har snart hela helgen. I torsdags jobbade jag morgonpasset och slutade kl 14. På fredagen jobbade jag kväll, slutade kl 20. Det blev alltså en lugn valborg. Efter jobbet åkte jag hem och tittade på så ska det låta med päronen. Igår kom syrran hit på lite mat, TV-tittande och mys i soffan. Helgen har varit lugn. Min söndag kommer vara riktigt lam. Jag planerar att bara titta på Grey's Anatomy och ta det lugnt. Ikväll blir det kinamat!

  
  SARA PETTERSSON
    dagbok
    jobb
    shopping
    handboll

  FOTO
    djur
    natur
    människor
    självporträtt
    allmänt
    stilleben
    tisdagstema
    instagram
    utrustning

  ÖVRIGT
    musik
    film/TV
    böcker
    favoriter
    youtube
    bloggprat



  2 0 0 9
   november - december

   2 0 1 0
    januari - februari - mars - april - maj - juni - juli
    augusti - september - oktober - november
    december

   2 0 1 1
    januari - februari - mars - april - maj - juni