weirdo


Idag kom de fina nya filmerna jag beställde i tordags! Yee-haa! Nu har jag alla HP-filmerna (bättre sent än aldrig), både Twilight & New Moon och sen köpte jag filmen Horton, bara för att det var bra pris :}.

Imorse hände något skumt. Jag var yrslig och kunde inte resa mig, det körde i magen och jag var blek. Jag skulle egentligen ha jobbat idag, men fick ringa och sjukanmäla mig. Under dagen har jag bara latat mig, försökt fått i mig lite att äta, men då kräktes jag bara... Visserligen spyr jag (som pappa sa) jämt, men jag gillar inte att göra det när jag redan mår dåligt. Så jag har spenderat dagen på soffan och kollat på How I Met Your Mother & sen när filmerna kom kollade jag på Horton :].

På eftermiddagen ringde även chefen och undrade om jag kunde jobba imorgon, om jag mår bättre. Det borde jag göra, jag har lyckats fått i mig pasta carbonara och ett äpple. Men före jobbet ska jag till tandläkaren på undersökning, urgh - orkar inte.

this is our last dance


jag längtar till sommaren!


När det inte händer så mycket här, råder jag er till att kika på min twitter.
Jag gillar inte inlägg som inte har något intressant i sig eller bilder. Därför har jag twitter, där spelar det ingen roll om det är värt det eller inte, för det är bara en liten notis :].

Jag har precis varit hemma hos mormor och morfar och fikat en snabbis. Ikväll blir det nog lite tv-mys med föräldrarna.

baby



Idag var jag inne i Enköping med mamsi. Jag hittade ett par snygga solbrillor och en liten väska :]. /samt födelsedagspresent till bästa Mate som fyllde år i helgen :}.

flickr faves - fisheye

Daisy fisheye | fisheye outtake | Fisheye Cows | Sigma 10mm F2.8 EX DC... | Step outside your frame... | Another view | the meaning of life | fisheye | fisheye montage | a light violoncello... | buona sera da Roma | ET Bird Fisheye Holga
(alla namnen är länkar till bilderna, där kan ni se dem i rätt upplösning)

Slänger upp ett inlägg med lite favoritbilder från flickr. Denna gången är det bara foton som är tagna med en fisheye lins. Jag är lite smygkär i fisheyebilder och vill gärna ha ett sånt objektiv. Dock är dom väldigt dyra, och jag tror nog att jag satsar på att köpa en ny kamera innan jag köper ett till objektiv, har ju precis köpt mitt fina tamron objektiv, så ska nog hejda mig ett tag.

sötnosen


NIKON D40 + Tamron 17-50/2.8

Jag har världens finaste misse :].

Att jobba gick bra, fast vi kom därifrån lite sent. Men det vara bara att powerwalka (aka sara-seg-walk) till hallen för lite träning. Vi började med att spela match mot A-flick. Dom tränar utan vax nu för dom övar till Sundsvall cupen. Jag skulle aldrig åka iväg på en cup som innebar att jag inte fick ha klister. Är beroende av det nu, och jag har ändå inte mycket lim när jag spelar. Jag limmar aldrig in, utan tar alltid det limet på händerna, som jag får av den bollen jag använder.

Imorgon ska jag ta mig in till Enk för att prova ut linser. Det ska bli riktigt skönt att slippa brillorna. Jag har dom ju nästan hela tiden nu, och därför är det skönt att byta till linser. För nu tar jag alltid av mig glasögonen när jag går ut, och det leder till att jag glömmer sätta på mig dom när jag ska ner och jobba, och måste alltid springa ut och hämta dom i väskan.

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen, ska upp tidigt imorgon för att åka 9.10 bussen till Skolsta och hämta bilen.

sammanfattning av helgen


NIKON D40 + Tamron 17-50/2.8


Helgen har varit bra. I fredags var jag hemma med föräldrarna och tittade på TV. På lördagen gick jag ut med min goda vän Maja. Vi förfestade lite hemma hos hennes pappa, sen gick vi till Joar. Vi dansade och träffade vänner (mest Majas). Men det var roligt iallafall, jag träffade några av mina vänner också :].

Idag jobbar jag 17-20.10, som vanligt. Efter jobbet blir det träning fram till 22.


edit:
det här inlägget publiceras en gång till, för min sidmeny kom knasigt efter jag publicerade det. hoppas ni förstår och tycker det är okej. ni får ju se min söta Frans en gång till :]

fredagen i ord

fredag, kladdtacos,  ledig, slapp, så ska det låta, myskväll, smågodis.

like the wind

När jag jobbat en timma kände jag hur humöret steg, TACK tempo!

bad day


NIKON D40 + Tamron 17-50mm/2.8

Idag är ingen bra dag. Jag börjar jobba kl 16, och jag orkar egentligen inte. Men eftersom jag inte kommer få något mer jobb sen på ett tag, eftersom den jag jobbat för (som varit sjukskriven) kommer tillbaka den 28 mars, så måste jag ta allt jobb jag kan. Sen har jag panik inför hösten. Jag vet inte vad jag vill plugga, och jag orkar inte dra runt och loda ett år till - never! Men den utbildningen jag sökt till måste man ha rätt bra betyg, vilket jag inte har. Därför kommer jag nog inte komma in på den. Och det var det enda jag kände var lite åt det hållet, som kanske skulle kunna tänkas vara roligt ett tag... Och ifall jag inte pluggar så måste jag skaffa mig ett jobb. Ett riktigt jobb, inte kassan på Tempo. Men till de flesta jobb som erbjuder fast tjänst krävs det att man måste vara utbildad. Kul, jag som gick sam-kultur och inte är någonting.

Jag vet att detta blev ett negativt inlägg. Men jag behöver skriva av mig lite ibland. Jag har smått panik.

Jag har iallafall gjort en bra sak idag; jag lagade ett bondbröd som blev himla gott.

amely


Amely - The Climb (cover)

upptäcker lite ny musik såhär mitt på dagen, ska snart bege mig ut i solen och fota lite med nya objektivet :).
amely on myspace

IDAG KOM HAN!

(ursäkta en ytterst skabbig Sara, men jag har ju jobbat & orka bry sig då)
Bilderna är av dålig kvalle för det är datorns webcam, ljuset är så dåligt i rummet och jag orkar inte engagera mig mer för att få fina bilder. Vill ni se hur den ser ut är det här en bra bild.
Lilla Tamron :].

Beställde den igår och cyberphoto levererar som vanligt och jag behövde bara vänta en dag. Blev riktigt positivt överaskad när jag kom ner till jobbet och Ann sa att hon trodde jag hade fått paket :].
Vad jag har förtjänat det där objektivet! Jag har jobbat och jobbat (och faktiskt sparat), så nu hoppas vi att vädret också vänder så är våren snart här!

Imorgon väntas ledig dag och en fotopromenix - såklart!

ps. en jätte, jättebra låt.



16 mars 2010


NIKON D40 + nikkor 50mm/1.8 (freelensing)

Igår försökte jag mig på freelensing, det var riktigt svårt. Men bilderna blev rätt fina ändå tycker jag :].

Idag är det jobb 14-20.10. Har redan varit nere på affärn en gång idag, för det fanns ju varken yogurt eller juice hemma. Nu är jag nyduschad och ska snart blåsa igenom håret lite, så jag slipper se ut som en slickad katt på jobbet. Ha en bra dag!

wiho!


Gamla bilder på Frans, tagna med lilla kameran.

VAD JAG HAR LÄNGTAT!

Jag har skjutit på det hur länge som helst, men nu - idag - beställde jag äntligen ett nytt objektiv. Egentligen hade jag planerat att köpa det i februari, men duktig-Sara sparade lönen från februari, och gör av med den i mars istället :]. Jag är så otroligt less på mitt kitobjektiv, och fotar nästan aldrig med det (använder mest mitt fast 50mm). Därför tog jag beslutet att klicka hem en ersättare för kitobjektivet; nämligen ett Tamron 17-50/2.8 :]. Älskar att det är fast bländare, det betyder att jag kan zooma utan att bländaren ändras :] - hello kort förgrund och mysig bakgrund.

Hela helgen bestod av jobb. På lördagen jobbade jag 12-20. På kvällen var Mate hos mig och vi kikade på Melodifestivalen (nej, Anna skulle inte vunnit - HEJA SALEM!) På söndagen jobbade jag 9.30-20, från öppning till stängning. Det var rätt tröttsamt att sitta i kassan i nästan tio timmar, det var en riktig seg söndag. När jag kom hem från jobbet tog jag det lugnt framför TVn med mamma. Fast runt 22 var jag så seg, så jag gick ner och gjorde mig iordning och lade mig och kikade på Harry Potter och fången från Azkaban istället. Jag var dock tvungen att pausa strax efter 23, för jag var så trött. :} Istället fick jag kika klart på filmen imorse.

Idag är jag nästan ledig, jag börjar jobba kl 17. Slutar kl 20, som alla andra måndagar, vilket betyder att jag missar att springa ute. Jättetråkigt, för jag behöver verkligen springa och träna upp lite flås. Visserligen kan man ju träna eget, men jag har noll disciplin och gör det nästan aldrig - fy skäms!

dagens låt

she wears high heels, I wear sneakers
she's cheer captain, and I'm on the bleachers
dreaming about the day when you wake up and find
what you're looking for has been here the whole time

jobb, igen.


NIKON D40 + sigma 70-300mm/4-5,6
(bilderna är tagna hos morfar i maj '09)
Jag vill ha vår nu, och sommar!

Idag har jag jobbat hela dagen (8.30-17). Det var väldigt lugnt på jobbet, så jag gick mest runt och var rastlös. :] Iallafall efter min lunch, för då satt jag inte i kassan utan gick på golvet. Jag fick iallafall jobba lite i charken igen, jag blir bättre och bättre! :) Imorgon är jag ledig, tror jag ska försöka mig ut på en liten fotopromenix då, det var ju så längesen.

30 juni 2010

Ett datum att se fram emot!

booring

jag jobbar. det är därför jag aldrig bloggar, för jag hatar tråkiga inlägg t.ex "idag har jag jobbat igen, det gick bra. sen var det handboll". var dock ledig i fredags; det var en skön dag med massa lathet och movies.
som sagt; ikväll ska jag jobba, efter det träning.

mjöööh

Jag ska på hälsoundersökning för jobbet idag. Det betyder att jag inte skulle äta fyra timmar före jag skulle dit, och eftersom hon ringde och böt min tid för att det skulle vara med på någon undersökning så vet jag inte ifall jag ska göra hälsogrejen kl 10, eller ifall om det är den där andra undersökningen som jag ska göra då. Jag vill äta något! Annars brukar jag inte vara sån där frukost människa, men jag antar att jag vill ha frulle bara för att jag inte får äta...

jag kan inte sluta lyssna

Glasvegas - Daddy's Gone (acoustic, live)

14-17

Idag ska jag jobba mini-passet 14-17. Chefen ringde för 30min sen och undrade först ifall jag kunde jobba 14-20.10, eftersom en var hemma med sjukt barn. Men sen ringde han tillbaka och undrade om jag kunde jobba 14-17 istället :]. Det kommer nog bli skoj att jobba idag, det är ju onsdag vilket betyder pensionärsdag :). Dom (majoriteten) är så söta och trevliga, och helt missförstådda med bankomatkorten, men får guida dem när de ska betala :]. Jag tycker det är roligt att sitta i kassan, träffa människor. Vissa dagar kan man bli less och trött, men livet måste ju variera lite, man kan inte vara på topp jämt :).

Imorgon ska jag på hälsoundersökning för jobbet. Sköterskan ringde till jobbet igår och undrade om jag kunde komma in tidigare, för det var tydligen någon undersökning hon ville att jag skulle vara med i. Jag antar att jag har den åldern ;].

Ikväll blir det träning från kl 20 :). Är taggad inför det också, men hoppas att min hosta blir bättre. Har sån där jobbig torrhosta nu, usch - vill bara bli frisk. Är lite less på att vara förkyld.

tänker låta bilden tala för sig själv

wiihooo! :)

  
  SARA PETTERSSON
    dagbok
    jobb
    shopping
    handboll

  FOTO
    djur
    natur
    människor
    självporträtt
    allmänt
    stilleben
    tisdagstema
    instagram
    utrustning

  ÖVRIGT
    musik
    film/TV
    böcker
    favoriter
    youtube
    bloggprat



  2 0 0 9
   november - december

   2 0 1 0
    januari - februari - mars - april - maj - juni - juli
    augusti - september - oktober - november
    december

   2 0 1 1
    januari - februari - mars - april - maj - juni