första advent


NIKON D90 + Tamron 17-50/2.8

just the way you are


bästavän.

internet har blivit lite svajit i hushållet P, därav ingen uppdatering. har jobbat både igår och idag, men annars så jag låter min nye man Mario underhålla mig... (spelet kom idag, I love it! - alles lagom svårt och superkul)

where do we go?


NIKON D90 + nikkor 50/1.8
En Frans som började bli less på att matte bara fotade.

Idag:
Jobb på förskola 9-13.
Jobb på fritids 13.30-15.30.
Ikväll:
Träning (hoppas jag, ska känna efter ordentligt i förkylningen)
btw, det är jobbigt att vakna en hel timma före klockan ska ringa och inte kunna somna om.
jag hoppas att mitt nya TV-spel kommer idag :] - super mario galaxy. jag har ju inte kirrat det till wiit än, så nu är det banne mig dags. det är ett sånt roligt spel (:

she was so young, i'll never see her again


NIKON D90 + nikkor 50/1.8

Imorse vaknade jag av att skolan ringde. Det behövdes folk på fritids. En kvart senare ringer förskolan, de behöver också folk idag. Så jag har jobbat 9-16 idag (9-12 på förskolan & 12.30-16 på fritids). Nu sitter jag och avnjuter en kopp te och varvar ner lite, efter nästan blivit bortblåst på promenaden hem. Sen blir det till att laga mat och ikväll vet jag inte vad jag ska hitta på. Troligen bara ta det lugnt :].

birdie


NIKON D90 + Sigma 70-300/4-5,6

Tog mig ut en sväng för att fota lite fåglar. Bilderna blev sådär, bilden ovan är nog den som blev bäst och den enda jag vill visa - tror jag :]. Egentligen tycker jag att fåglarna ser lite tråkiga ut när de bara sitter där på sina grenar och inte gör någonting, de kunde väl kika åt mitt håll någongång istället för att vara så himla rädda.

kommentarsvar


Vet inte vem det är av tjejerna som skrivit detta, då kommentaren var anonym (din knasboll (: ). Men som jag skrev så blev inte bilderna nå bra. De är suddiga och jag tog inte så många bilder osv. Det var mycket roligare att sitta på bänk och skrika igår än att vara fotograf :].

ps. Ikväll får jag vara med och spela, då min hals är supermycket bättre idag och vi har ont om 9-meter :D

storasyster


NIKON D90 + Sigma 70-300/4-5,6

C-Pojk; vinst. Damerna; vinst. A-Pojk; Vinst. B-Flick; vinst.
En bra dag för Nordia idag!

Jag behövde inte hoppa in. Men jag glömde ju bort att fota ändå, det blev några suddiga bilder i början. Men jag såg att kameran klarar av att fota bilder i hallen utmärkt, så till nästa gång kommer det gå galant! Istället för matchbilder bjuder jag på en mysig bild på syster när hon äter banan :].

födelsedagspresenter


NIKON D90 + Tamron 17-50/2.8

Igår var det kalas. Jag fick alla de här fina sakerna som visas på bilderna ovan (+ lite pengar).

Idag spenderar jag nästintill hela dagen uppe i hallen. Mina grabbar har spelat en match, vilken ledde till en vinst (woop, woop). 15.30 spelar vi match, dock utan mig. Istället agerar jag fotograf och fotar med min nya lover. Tror nog att bilderna blir bra inne i hallen nu när D90n tar bort ISObruset så himla bra :].
Efter dam-matchen har A-pojk match, så jag kommer nog titta på den också.

edit: papi sa nu att han tyckte jag skulle sitta på bänk och vara lite 'avlastare' och sådär skoj. så det inget paparazzi idag.

nu är jag less...

Meddelande till kroppen:
Nu börjar jag bli ledsen, på riktigt. Efter att ha gått igenom en hel vinter med både förkylningar och megahosta så tycker man ju att du ska vara lika trött på detta som jag är. Dock verkar det inte så, då du får bihåleinflammation och vi får äta pencilin i 10 dagar. Okej då, det kunde jag väl härda ut, ifall jag fick hållas frisk efter det. Men nääeej, inte alls. Igår kväll, mindre än 24 timmar efter jag avlsutat antibiotikakuren, så börjar jag få ont i halsen. Jag tänker inte så mycket på det, utan går och lägger mig. Halsen ömmar och svider fortfarande när jag vaknar. Jag dricker en kopp te och tror att det ska hjälpa (vilket det inte gör). Nu när jag varit vaken i fyra timmar värker halsen fortfarande, och jag måste ta beslutet att inte spela match idag (och ev. inte imorgon heller). Jag hoppades att jag iallafall skulle få vara frisk i någon vecka innan det började om igen, men du verkade inte hålla med. Jag är ledsen faktiskt, för jag vill inget hellre än att spela handboll.

Jay Smith



Det här var sjukt!!

födelsedag!


Jag för 20 år sedan, ett årsdagen.
Idag blir jag 21 år! :)

hihi, happy b.day to me!


Dagen har varit lugn och bra. Jag har jobbat 6.20-15 och barnen var så fina och sjöng och hurrade för mig. Efter jobbet kom fina mamma (som varit ledig idag) och hämtade mig, och vi gjorde sällskap hem. Då låg det en liten hög med paket på köksbordet och väntade. I paketen låg hårspray, produkter från Neutrogena, David Batras bok 'det här var ju tråkigt' och gummistövlar (då mina andra gått sönder). Sen fick jag ju min finaste cykel i helgen. Har dock inte cyklat den på hemmaplan än, bara på test utanför butiken.
På lördag vaknas det firande av både mig & mami med släkten :].

take me out


Alla bilderna i kollaget är tagna med
NIKON D90 + Tamron 17-50/2.8

Snabb blick på hur jag sett ut idag/ikväll. J&J har varit här och ätit lite farsdagmiddag - myspys! Mitt på dagen dömde jag lite handboll (F99/00). Det gick bra och det var superkul! Jag dömde två matcher, en tillsammans med en annan ledare och en tillsammans med pappa. Efter dömningen for vi till mormor och morfar på en snabbis farsdagsfika. Nu ligger jag under täcket och läser HP7. På onsdag är det premiär, och jag är taggad till tusen!

it might not be here were i feel safe

ikväll sitter jag uppkurad under duntäcke och tjockisfilt och läser världens bästa Harry Potter.
musik

don't ever look back


NIKON D90 + Nikkor 50/1.8

Igår var jag och syster en sväng till Uppsala på kvällen. Vi drog dit runt fyra, för Johanna behövde fixa lite med skolan osv. Så jag satt i det juridiska biblioteket i två timmar och läste HP6 medan hon sprang runt och gjorde massa saker. Efter bibblan drog vi till Skopunkten, för J tänkte byta ett par stövlar hon var osäker på. Själv kikade jag mest runt och spanade efter egentligen ingenting. Men jag kom hem med två par skor :]. Perfekt att ha nu i vinter, när det är slaskigt och kallt (då de var fodrade). Efter shoppingen gick vi och åt lite pasta och sen drog vi på bio. Vi såg 'himlen är oskyldigt blå'. Den var bra och väldigt mysig, för att vara svensk.

Nu har jag precis kommit hem från Enk. Vi har varit inne och köpt födelsedagspresent till mig, en cykel! Det blev en grön.

ny header!


Det har kommit upp en ny header här nu. Det var verkligen på tiden, så jag haft den andra ända sedan februari (!).
För att uppdatera sidan och se den nya headern trycker ni F5 (vi häftiga som har mac trycker cmd+R).

i'm on cloud no. 9(0)!


NIKON D90 + Nikkor 50/1.8

ÄNTLIGEN!
I helgen beställde jag en NIKON D90 från cyberphoto. Igår fick jag ett sms från posten att jag hade ett paket att hämta ut. På ostadiga ben tog jag mig ner till affären och hämtade ut min nya bäbis! Jag är fullkomligt förälskad, och trots att det är mycket nya finesser att lära sig är jag mer än nöjd med mitt val! :]

hey


NIKON D40 + Tamron 17-50/2.8
Det kommer snart att komma nya bilder,
jag måste bara bli levande först.

Jag lever! Även fast jag nästan är död.
Jag har ju tjatat om att jag varit förkyld hur länge som helst. Igår fick jag (och även personalen på jobbet) nog och skickade hem mig efter att jag jobbat 1tim&40min. Då började jag ringa runt lite hit och dit i sökande på skjuts till min vårdcentral. Jag fick en tid hos läkaren igår eftermiddag... Han konstaterade att jag har åkt på bihåleinflammation. Nu äter jag antibiotika i tio dagar framåt tillsammans med någon slemhinneavsvällande tablett.
Han gav mig förbud att jobba resten av veckan (typiskt då jag hade jobb både idag och imorgon inbokat) och ingen träning förrän jag känner mig mer än 100% frisk.
Nu spenderar jag min tid med att ligga i sängen och läsa HP varvat med säsong åtta av Scrubs (+ bonusmaterial såsom kommentarspår). Om ni äger någon serie på DVD så kika runt om det finns kommentarer om något avsnitt. Man lär sig mer om serien och det är kul att höra hur skaparna/skådespelarna tycker om de olika scenerna.

Nu har jag precis hoppat ut ur duschen och ska lägga mig igen och kika på Scrubs (eller läsa HP6, läste nyss ut femman in english).
Om 45 minuter får jag äta något. Det står på mina pencilintabletter att jag måste vänta en timma efter jag tagit dem med att äta. Tydligen ska de tas på fastande mage...

nappträd i Falun


NIKON D40 + Tamron 17-50/2.8

Nu är jag hemma igen!
Det har varit en mysig och trevlig helg, men det är alltid skönt att komma hem till sin egen säng efter att ha sovit borta några dagar. På bilden ovanför är det bilder på ett nappträd. Barn går dit när de inte behöver sina nappar mer, så hänger de upp dem i träden. En supersöt idé, och det var jättekul att gå runt och titta på de olika napparna och några hade skrivit lappar med meddelanden om vem som hade haft dem.

Imorgon börjar en ny vecka igen. Jag har inplanerat jobb på förskolan måndag-torsdag. På tisdag fyller lille mamsi år också :), får se vad jag hittar på för bus åt henne då. Jag slutar jobba 13.30 så jag hinner nog med att komma på något skoj. De andra dagarna jobbar jag heldagar... Hoppas verkligen att min förkylning vill ge med sig nu, har varit förkyld i flera veckor och jag börjar bli riktigt less!

Nu ska jag titta fortsätta titta på en film som jag började titta på, på vägen hem på tåget - the Joneses. Tjing!

the sock


Bilderna är tagna i photobooth
därav den dåliga kvalitéen.

Är hos Emma i Falun och tar det lugnt i soffan. Emma taggar inför match, och jag taggar inför att vara cheerleader :). Ovan på bilderna ser ni Emmas lilla solstråle, Sockan.
Igår var vi hemma och åt morötter och tittade på Idol. Ikväll blir det väl likadan kväll, fast vi byter ut Idol mot en film.
Mer bilder kommer sen, när jag kommer hem. Vi var ute på en liten promenad i förmiddags och då passade jag på att fota lite.

falun!


NIKON D40 + Tamron 17-50/2.8

Nu drar jag till Falun för att hälsa på min vän Emma :).

Ha en bra helg, mina vänner!

egokick coming up?


NIKON D40 + Tamron 17-50/2.8

Mitt liv är tråkigt, inspirationen finns inte riktigt och jag är allmänt lam. Höstens färger är förbi och nu är det bara regn och slask. Gillar inte november (trots födelsedagsmånad). Jag har dragit på mig världens förkylning, dessutom, som aldrig vill släppa. Men jag tror att jag ska försöka träna ikväll ändå, för att det är så himla skoj med handboll.

Igår var jag ledig. Då passade jag på att fota lite självporträtt. På bilden/bilderna ovan kan jag inte bestämma mig om jag gillar svartvitt eller färgat bäst.. För min del är det nog svartvit. Den här veckan jobbar jag onsdag och torsdag på förskolan. Idag var vi ute när det regnade som värst - usch och fy.

I helgen åker jag hem till Emma, som bor i Falun. Blir en snabbvisit (är borta fre-sön) men det kommer bli supermys och väldigt skönt att komma bort några dagar.

  
  SARA PETTERSSON
    dagbok
    jobb
    shopping
    handboll

  FOTO
    djur
    natur
    människor
    självporträtt
    allmänt
    stilleben
    tisdagstema
    instagram
    utrustning

  ÖVRIGT
    musik
    film/TV
    böcker
    favoriter
    youtube
    bloggprat



  2 0 0 9
   november - december

   2 0 1 0
    januari - februari - mars - april - maj - juni - juli
    augusti - september - oktober - november
    december

   2 0 1 1
    januari - februari - mars - april - maj - juni